/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето за 28 декември, четвъртък
През нощта на места в низините и около водните басейни ще започне отново да се образува мъгла или ниска облачност, а от югозапад над страната ще се увеличава и средната и висока облачност. В Източна България ще продължи да духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, на отделни места в низините до минус 2 градуса, а по морския бряг между 5 и 9 градуса.
 
Очакват ни топли и слънчеви дни до Нова година

В четвъртък облачността над страната ще бъде предимно значителна и след обяд в Рило-Родопската област, а през нощта срещу петък главно в Източна България ще има валежи от дъжд. Ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и на места северно от планините и там максималните температури ще са високи - между 14 и 18 градуса, а в останалата част от страната ще бъдат между 8 и 13 градуса.
 
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за декември.
 
Кокичета цъфнаха за Коледа в кметски двор в Смолянско (СНИМКА)

В планините ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър, който през деня ще продължи да се усилва. Облачността ще е значителна и главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над около 2000 м от сняг. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - между 0-1 градуса.
 
Ангелски криле и кръст в небето над Велинград на Бъдни вечер (СНИМКИ)
 

НИМХ-БАН

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която след обяд ще се увеличи и през нощта срещу петък ще превали дъжд. Ще духа умерен, в следобедните часове и през нощта срещу петък до силен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 12-16 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 
Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

Жълт код е обявен за крайбрежните зони в Добрич и Варна. Там се очаква усилване на вятъра от юг до 14-17 м/сек и увеличение на вълнението до 4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg