Иван Шишков
Иван Шишков / БГНЕС
Можем да кажем, че с решение на Министерския съвет направихме част от онова действие, с което трябва бавно и методично да елиминираме целия този 10-годишен хаос в пътното строителство. Магистралата от Русе и Велико Търново е обект от национално значение, тъй като знаете колко смъртни случая има на тази отсечка. Това обяви регионалният министър Иван Шишков на брифинг. 

Изграждането на тази магистрала се е забавило изключително него. Предстои другата седмица да се одобри устройственият план, за да може още следващата седмица да започне отчуждаването, за да могат да се изградят участъците от магистралата. 

"От днешна дата стартира със сериозни темпове техническият проект на автомагистралата от Русе и Бяла, защото това са бъдещите обходни лотове на магистралата. От значение е не само за България, но и на цяла Европа за коридора Север-Юг", обясни още министърът на регионалното развитие и благоустройството. 

Към момента има само идеен проект, предстои изготвянето и на технически такъв. "Тази тема е изключително проблемна", посочи още Шишков.