НЧ „Просвета – Драгомирово 1912“ навърши 105 години
НЧ „Просвета – Драгомирово 1912“ навърши 105 години / netinfo
 На 20 октомври, в салона на НЧ „Просвета – Драгомирово 1912“ беше отбелязана подобаващо кръглата годишнина от създаването на читалището. В присъствието на жители и гости на селото, членовете на читалищното настоятелство наградиха с плакети и грамоти изявени читалищни дейци, които със своята всеотдайност са допринесли за развитието на читалището и неговата дейност.

НЧ Просвета  Драгомирово 1912 навърши 105 години
netinfo

Организаторите бяха подготвили и мултимедийна презентация, която проследи творческата дейност на НЧ „Просвета – Драгомирово 1912“ през годините и съживи доста спомени в сърцата на местните жители. Кметът на селото и председател на читалището Марин Крачунов отправи приветствие към всички присъстващи и благодари на спомоществователите, които подпомагат развитието на просветната дейност в Драгомирово.

НЧ Просвета  Драгомирово 1912 навърши 105 години
netinfo

Кметът на община Свищов Генчо Генчев поднесе лично своите най-искрени поздрави към читалищните дейци и връчи на Марин Крачунов ваучер на стойност 500 лева, за закупуване на книги. Той допълни, че в навечерието на Деня на народните будители ще се радва библиотеката на НЧ „Просвета – Драгомирово 1912“ да попълни своя фонд с нови библиотечни единици, които да задоволят интереса на жителите на селото и подрастващото поколение.

НЧ Просвета  Драгомирово 1912 навърши 105 години
netinfo

Тържеството продължи с празничната програма, в която участие взеха съставите към народното читалище, децата от ДГ „Зорница“ – филиал с. Драгомирово и самодейците от местния културен клуб на пенсионера „Васил Левски“. Вечерта приключи с празнична заря и кръшни български хора на площада, в центъра на селото.