Насипват калните селски улици с фрезован асфалт от площада пред Царевец
Насипват калните селски улици с фрезован асфалт от площада пред Царевец / Община В. Търново

Приют за 1 500 бездомни кучета ще заработи до края на годината във Велико Търново, съобщи днес кметът на общината Даниел Панов по време на работна среща с представители на Сдружението на кметовете на населени места и кметски наместничества „Янтра- 2001".

Градоначалникът напомни на кметовете, че трябва да бъдат глобявани онези стопани, които пускат домашните си животни свободно да се разхождат из населените места, защото те са източник на бездомни кучета.

Панов възложи на Сдружението да бъде изготвен график за провеждане на общоселски събрания, на които да бъдат представени отчети за работата на кметствата и наместничествата през първите 6 месеца на 2012 година. Кметът заяви желание и готовност да присъства на всички събрания и да чуе оценката и коментарите на всички жители на населените места.

Фрезованият асфалт от площад „Цар Асен" пред Царевец ще бъде предоставен за настилане на кални улици по селата, стана ясно още на днешната работна среща. Материалът ще бъде доставян според направените от кметовете и наместниците заявки, като ще бъде осигурен и транспорт до съответните села. През юни ще започне ремонта на пътищата към населените места, както и подмяната на пътните знаци и хоризонталната маркировка. В ход е и процедурата за поръчка за ликвидиране на нерегламентираните сметища в селищата на Община Велико Търново.

По искане на членове на Сдружението в процеса на изготвяне на общинските наредби те ще бъдат консултирани с кметовете на населени места.

На срещата бе поставен и въпрос за ремонт на старите съдове за смет в селата. Капаците, колелетата на контейнерите тип „бобър", както и другите типове съдове ще се ремонтират и ще бъдат ремонтирани периодични, подчерта Даниел Панов.