шофьори тир сбиване русе
шофьори тир сбиване русе / netinfo
По време на посещението си във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че днес е взето решение за пълното ограничаване на движението на тежкотоварни автомобили по магистралите в България за следващите два месеца. Той уточни, че все още се съгласува с Пътна полиция, Автомобилна администрация и Министерство на транспорта кои са най-подходящите часове за ограничаване на движението на тежкотоварните автомобили.

"Вероятно движението на тировете ще бъде спряно още от следващата седмица. Целта е по време на активния летен сезон, от юли до 15 септември, да облекчим трафика по автомагистралите", обясни министър Нанков и заяви, че утре на предстои среща на Министерството, което оглавява и браншовите транспортни организации, на която заедно ще обсъдят ограничителния режим за движение.

Нанков припомни, че Агенция „Пътна инфраструктура“ събира от винетни такси по 320 млн. лв. на година.

200 млн. лв. от тях са от собственици на леки автомобили, а останалите 120 млн. – от тежкотоварните. С въвеждането на ТОЛ таксите този несправедлив модел ще бъде сменен и ще се генерират средства както и за автомагистрала „Хемус“, така и за високоскоростния път между Русе и Велико Търново“, обясни министърът.