/ БГНЕС
Над 40 души посетиха приемната, която организира председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във Велико Търново. Това бе поредният приемен ден за жителите на старата столица и региона по инициатива на народния представител от Великотърновски многомандатен район.

Цветан Цветанов с приемна във Велико Търново

По време на приемната гражданите поставяха както лични въпроси, така и питания от институционално естество. „Една от темите бе свързана с катедра „Политология“ на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Както знаете, според матрицата, която в момента се прилага, ще бъдат намалени бройките в цялата страна.

По време на срещата ми с представители на катедрата, разговарях с министър Вълчев, който пое ангажимент в началото на месец юни да се срещне с тях. Той заяви, че няма да се закриват катедри, а ще се оптимизират бройките, за да може приетите студенти да могат да получат след завършването си своята професионална реализация“, обясни Цветанов. 

Домът за медико-социални грижи в Дебелец също е бил една от темите, обсъждани на приемната, тъй като с плана за деинституционализация една част от тези домове ще бъдат закрити. „Разговарях с министър Кирил Ананиев, който ще направи и срещи със зам.-министър Начева, за да може по проекта, който в момента ще се реализира за създаване на подобни центрове в областните градове, Центъра в Дебелец да остане и да може да се ползва сегашния персонал“, каза Цветанов. Идеята е в областта да не се открива нов център, както ще предвижда закона, а този да изземе неговите функции.

Народният представител поясни, че е имало и срещи на лична тематика, които са от частно-правен характер. Той отбеляза, че ги е приел информативно и е поел ангажимент да направи проверка по въпросите, които са поставени към Министерство на правосъдието и други институции.

При посещението си във Велико Търново Цветан Цветанов се срещна и с представители на двете младежки групи, които ще се впуснат в едно от най-родолюбивите начинания у нас – Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“. За четвърта поредна година председателят на най-голямата парламентарна група подкрепя финансово участието в похода на ученици от всички великотърновски училища.

За 72-ри път организират Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“

„В последните 3-4 години, ние подпомагаме финансово походите. Община Велико Търново също е съпричастна в изработването на фланелки и шапки, за да се знае, че тези деца са от тук.  Със средствата, които получаваме за нашата парламентарна дейност, осигурихме 1600 лева на едната група и 400 лева на другата, за да може да децата да се чувстват добре и да се поемат транспортните разходи“, разказа Цветанов и поясни, че в групите има над 100 деца.

Цветанов припомни, че преди година във Велико Търново се е провела среща с регионалния министър, на която се обсъди транспортната инфраструктура и  бъдещото развитие на АМ „Хемус“. В тази връзка, той анонсира и следващото посещение в старата столица на министър Николай Нанков. Срещата ще се състои на 28 май от 13.00 часа в зала 302 на Общината.