Над 1000 зрители гледаха полуфиналите на зимния турнир по футбол, Лайтс сдаде титлата
Над 1000 зрители гледаха полуфиналите на зимния турнир по футбол, Лайтс сдаде титлата / Дарик нюз, архив

Полуфиналите на зимния турнир по футбол почти изпълниха трибуните на ДКС “В.Левски”. Над 1000 зрители изгледаха двата мача и не останаха разочаровани.

В първия полуфинал двукратният победител “Лайтс” бе детрониран от горнооряховския “Импулс” и сдаде титлата.

Свилен Василев удари греда, а Петьо Андреев пропусна да вкара за великотърновци преди горнооряховци да вземат нещата под свой контрол. В 26- ата минута Георги Донев проби и намери Йордан Петров, за когото остана само да насочи топката в мрежата на Станимир Палев за 1:0. Пет минути по- късно Пламен Иванов засече пас от странично хвърляне и вдигна на 2:0. “Лайтс” опита натиск и три минути преди края Владимир Атанасов вкара хубав гол от фал за 1:2, но за повече нямаше време.

Вторият полуфинал предложи дъжд от голове през първата част. Без Илиян Киряков отборът на “Амфора” поведе с 1:0 срещу “Яна- 1” /Ресен/, но не успя да се възползва от ранното попадение и да развие успеха си. Във 2- ата минута Антоний Балъков засече с глава странично хвърляне, изпълнено от Марин Стефанов и откри резултата с 16- то си попадение в турнира. Тимът на “Яна-1” обаче реагира с преса и само за три минути от 6- ата до 8- ата направи пълен обрат, възползвайки се и от грешки при изнасянето на топката. Първо Станислав Петров открадна топката и намери Илиян Димитров, който изравни с 18-тия си гол от началото на надпреварата. Буквално при следващата атака Илиян Димитров комбинира с Мартин Иванов и 2:1 за “Яна- 1”. След подновяването на играта Мартин Иванов отново изригна и с хубав удар по диагонала вдигна на 3:1. Последваха пропуски и пред двете врати и дойде 17- ата минута, в която Марин Стефанов хвърли тъч, топката рикушира в Пламен Нотев и спря в мрежата на ресенци за 2:3. Радостта на “Амфора” обаче бе за около 120 секунди, защото Фортуна върна жеста и след рикушет Станислав Петров направи 4:2 за “Яна- 1”. Втората част тръгна с натист на “Амфора”, но в 27- ата минута всичко свърши. Мартин Иванов стигна до хеттрик с попадение за 5:2 и на практика приключи спора. Въпреки това последните минути бяха много интересни. Тони Балъков удари греда, а Даниел Рачев си изпроси безмислен жълт картон и 120- секундно наказание. Въпреки, че остана в намален състав “Яна- 1” стигна до ново попадение, което не бе зачетено. Вратарят Анатоли Гугов изнесе топката с ръка, колегата му Христо Вачев, Илиян Димитров и бранител скочиха за нея, но тя спря в мрежата. Реферът Никола Атанасов отсъди нарушение в атака на Димитров и резултатът остана 5:2.

Мачовете за първо- второ и трето- четвърто място  са в петък. Наградният фонд е 1000 лева. 400 лева е премията на първенеца, 300 лв. на втория, 200 лв. на третия в крайното подреждане. Най- добрият вратар ще получи 100 лв. от „Куцаров спорт”, голмайсторът на турнира - маркова екипировка от „Спортно Търново”. Организаторите предвиждат и традиционата игра с публиката.