/ netinfo
По покана на министър Емил Караниколов, кметът на Свищов Генчо Генчев посети Министерството на икономиката, където се проведе среща във връзка с предстоящото подписване на меморандум за икономическо партньорство.

Министърът на икономката се срещна с кмета на Свищов по повод икономическото развитие на общината
netinfo

На срещата присъстваха още заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и екип от експерти на двете институции. В разговора бяха очертани насоки за развитието и конкретни действия, които двете страни предстои да реализират в най-кратки срокове.

Очаква се министър Караниколов да посети Свищов във връзка с организираната от Общината кръгла маса на тема: „Образование, бизнес, местна власт“, която ще се проведе на 29 октомври в град Свищов. Тогава министърът на икономиката ще има възможност лично, на място да направи оглед и да се запознае с терена на бившите казарми, който община Свищов придоби неотдавна.
 
Кметът на Свищов награди служители от общинска администрация за Деня на българската община

Припомняме, че в началото на месец октомври крайдунавския град посетиха заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес.

По време на провелия се тогава разговор стана ясно, че е необходимо да бъдат предприети незабавни действия във връзка с териториалното устройство на новопридобития имот от 320 декара. Състоялата се вчера среща между кмета на Свищов и министъра на икономиката са ясен знак за последователните стъпки, които се предприемат в тази посока.