Лада се вряза в ТИР,  помете такси
Лада се вряза в ТИР, помете такси / Дарик нюз, архив

Двама души пострадаха при пътен инцидент край В. Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Произшествието е станало вчера около 18,40 ч. на пътя В. Търново- Гурково, в района на разклона за Габрово. Лек автомобил "ВАЗ", управляван от 50-годишният Х. М. от старата столица, движещ се в посока от Гурково към В. Търново, навлязъл в лентата за насрещно движение и последователно се ударил в камион и кола.

Ладата блъснала странично идващия отсреща товарен автомобил "Волво", с пловдивска регистрация, управляван от 35-годишния Г. Г., и челно в движещия се след него таксиметров автомобил "Хюндай", управляван от 37-годишният В. П. от В. Търново. Водачът на таксиметровия автомобил е настанен за лечение във великотърновската болница със съчетана коремна травма, без опасност за живота. В лечебното заведение е и возещата се в ладата 50-годишна пътничка, за чиито живот също няма опасност.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. На шофьорите са взети кръвни проби за химичен анализ, а този на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол и с техническо средство, като резултатът е отрицателен.