Купи и медали за Ксани денс  от „Коледни звезди”
Купи и медали за Ксани денс от „Коледни звезди” / Личен архив

С купи и медали се завърнаха състезателите от „Ксани денс” от турнира по спортни танци „Коледни звезди”, проведен в Банкя.

В категория латиноамерикански и стандартни танци за деца до 11 години артистичните Ксандриния Капелова и Денислав Иванов спечелиха купата и златните медали. Талантливата двойка на клуба се състезава в осем танца с многобройна и качествена конкуренция от София, Перник, Елин Пелин, Габрово, Кюстендил, Благоевград. Двойките се оценяваха от седемчленно жури, което отреди на  Ксани и Дени първи места и в отделното класиране за осемте танца.

В категория спортни танци до 9 години Габриела Йорданова и Християн Йорданов  заеха шесто място, следвани от Мадлен Минова и Божидар Тодоров.

Двойката Славена Алексиева и Димитър Павлев  грабнаха сребърните медали във възрастта до 13 години.

Възпитаницитте на Николинка Колева взеха  участие и в категория формации, където отбора представи новия си формейшън  „Малагуена”, заслужил първо място. Организаторите наградиха Ксандриния Капелова, Денислав Иванов, Мадлен Минова, Божидар Тодоров, Славена Алексиева, Димитър Павлев, Габриела и Християн Йорданови за невероятното изпълнение и отлична презентация със златната купа.

„Това беше последното ни състезание за тази календарна година. За нас тя беше невероятно успешна. Благодарение на професионалната ми работа, трудолюбието на децата и разбира се подкрепата на техните родители ние завоювахме многократно челните позиции в национални и международни турнири и фестивали по спортни танци. За мен е чест да работя с тези талантливи боляри”, коментира треньорката Николинка Колева.

Клубът организира концерт „Коледна танцова магия” на 18 декември в актовата зала на ОУ “Димитър Благоев”, където великотърновци ще могат да се насладят на изпълненията на децата.