Криминално проявен краде пенсията на дядо, хващат го
Криминално проявен краде пенсията на дядо, хващат го / Sofia Photo Agency

Само за ден свищовски полицаи разкриха автора на грабеж, извършен в дома на възрастен мъж от Морава. Във вторник около 17,30 часа непознат млад мъж нахлул в дома на 72-годишния дядо и със сила му отмъкнал портфейла с пенсията от 160 лева.

Разследването започнало след подадения от жертвата сигнал. Криминалистите установили, че същия ден възрастният човек и 22-годишният крадец пътували в автобуса за Свищов - жертвата да си вземе пенсията, а младежът - да се подписва в пробационната служба за изтърпявано наказание «пробация» за кражба. На връщане двамата се засекли на автогарата, заприказвали се, пенсионерът дори почерпил спътника със закуска, който докато похапвал забелязал пълния портфейл на стареца.

След като се прибрали в селото младият мъж изчакал да се смрачи, промъкнал се в жилището на стопанина, изчакал го да излезе навън и започнал да тършува. Когато човекът се върнал, крадецът хвърлил върху него яке, съборил го на земята, измъкнал портфейла от джоба му и побягнал, а после скрил парите в кравефермата, в която работел.

Наглият апаш е криминално проявен, задържан е от полицията и в присъствието на адвокат е направил пълни самопризнания. Взета му е мярка за неотклонение "подписка".