/ Рени Първанова
Българският шампион по бокс Кубрат Пулев е рекламно лице на кампанията „Година на вътрешния туризъм“
Българският шампион по бокс Кубрат Пулев присъства на XVI Международно изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Боксьорът в тежка категория е рекламно лице на кампанията „Година на вътрешния туризъм“. 

Велико Търново се превръща в столица на културния туризъм

След официалното откриване на туристическата борса, министърът на туризма Николина Ангелкова връчи почетен плакет на Кубрат Пулев за усилията му да популяризира родния туризъм.

„Радвам се да бъда в този красив град. Идвал съм неведнъж тук и наистина се вижда, че Велико Търново се превръща в столица на България. Винаги идвам с голямо удоволствие, защото тук има много история, която трябва да бъде пазена.

Надявам се Министерството на туризма да допринесе за това. Благодаря на министър Ангелкова за почетния плакет на министерството и на кмета на града Даниел Панов за поканата да присъствам на изложението.

Атрактивни събития очакват участниците и гостите на "Културен турзиъм" 2019

Оценявам високо тази награда и се надявам да мога да помагам на българския туризъм и да популяризирам страната ни в чужбина, за да идват повече туристи и да се гордеем с България и нашата история
“, заяви Кубрат Пулев, който е известен с родолюбието и патриотизма си.

Непосредствено след връчването на плакета Кобрата получи още един подарък от представители на Руската федерация - сувенир изработен специално за него. Руските гости споделиха, че той е много популярен в родината им и не пропуснаха възможността да се снимат с него за спомен.