/ netinfo
Още на 6 ноември вечерта, около 23.00 часа, бе овладан пожарът във великотърновския месокомбинат на фирма „Елит мес”. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов изказа благодарности на огнеборците за бързата и адекватна реакция по потушаването на огнената стихията.

Ангажирани бяха общо дванадесет екипа – десет от великотърновската Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и два от Габрово.

 


 „Благодаря на всички служители на двете регионални дирекции за своевременната реакция и действия при овладяването и гасенето на пожара. Поддържахме постоянен контакт с главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, коментира Даниел Панов. Кметът благодари и на всички служители на Областна дирекция на МВР-Велико Търново, които също помогнаха за справяне с огнената стихия.

 


Във връзка с пожара Даниел Панов изиска периодично замерване на нивата на фини прахови частици в района на огнището. Изследвания ще бъдат извършвани на всеки два часа. Първите проби сочат, че няма завишаване на нивата.