Клуб Таралеж отново прави комикс джем
Клуб Таралеж отново прави комикс джем / DarikNews.bg, архив

Пета поред комикс среща организират във В. Търново младите творци от Клуб "Таралеж". В галерията им на Самоводската чаршия в 17,00 часа ще гостува Ивайло Драганов от „Комикс Бистро". Срещата, наречена комикс джем, ще бъде съчетана с books sharing (споделяне на книги).

Почитателите на комикса са поканени да споделят любимото си комикс издание, да се похвалят с новия си графичен роман с твърди корици или със странен алтернативен комикс. Към срещата могат да се присъединят и всички, които искат да научат повече за комикса и да се запознаят с различните му форми. Не се притеснявайте, ако нямате комикс, ние ще се погрижим да има известно количество, може дори да си тръгнете с интересно ново четиво - обещават организаторите.

Първият комикс джем, който "Таралеж" организираха във В. Търново, се състоя точно преди една година. Тогава гост отново беше Ивайло Драганов. Той е от Горна Ораховица, завършил е Педагогига на изобразителното изкуство във Великотърновския университет. От две години работи в София, където организира комикс джемове и поддържа сайт за комикси, наречен „Комикс Бистро".