Инж. Манолов: На Петровден Павликени се преражда духовно!
Инж. Манолов: На Петровден Павликени се преражда духовно! / Община Павликени

Уважаеми съграждани,

Скъпи приятели и гости на Павликени,

Чест е за мен да се обърна към Вас и да Ви поздравя с празника на град Павликени - 29 юни. Нашето населено място навършва 70 години като град в празничния ден на светите апостоли Петър и Павел. Това е денят, в който Павликени духовно се преражда всяка година и завърта вечния календар за нови 12 месеца.

Ние имаме право да се гордеем с историята на павликенския край, която започва своя летопис преди почти 2000 години. От времето на траките, през българското средновековие до наши дни, в павликенските земи са живели и са се трудили хора - достойни, честни, прагматични.

Пожелавам ви силен дух, надежда и увереност, че ние, павликенците, и нашите семейства ще живеем спокойно, достойно и щастливо. Нека домовете и семействата ни са защитени от зли сили! Нека сме сплотени и начертаем пътя си далеч напред в идващите години! Нека Павликени продължава да бъде онова уютно, зелено и красиво кътче в сърцето на България, което всички обичаме!

Моята признателност е към всички жители на Павликени, които с гордост носят името на своя град в сърцата си. Всеки от вас има своя принос за благоденствието на нашия град. Затова празникът е на всеки от нас!

Честит празник!

Честита 70-та годишнина, град Павликени!

Инж.Емануил Манолов

Кмет на Община Павликени