Гимназията по туризъм участва в иновационния лагер „Русе – 2017“
Гимназията по туризъм участва в иновационния лагер „Русе – 2017“ / netinfo
Приключи иновационният лагер, организиран от клуба по предприемачество „Успешните хора“ на ПМГ „Баба Тонка“, Русе с подкрепата на Джуниър Ачийвмънт България и РУ „Ангел Кънчев“ .

В събитието се включиха Участниците три русенски училища  – ПМГ „Баба Тонка“, СУ „Възраждане“, СОЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и от Велико Търново - ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“. 75 ученици, разпределени в 13 екипа, решаваха казус, свързан с устойчивото развитие.

Журито, което оценява разработките на участниците бе в състав: доц. д-р Десислава Атанасова – декан на факултет "Природни науки и образование" и гл. ас. д-р Свилен Кунев от факултет "Бизнес и мениджмънт" в Русенския университет, Вихрен Ганев, изпълнителен директор в V Media, Явор Попов, мениджър в Endeavor Bulgaria, Мартина Филипова, дизайн мениджър и Станислав Славев, мултимедиен директор в Studio Underline.

Учениците от BOYAR DREAMS, учебната компания Гимназията по туризъм се завърнаха със златен и сребърен медал, както и със специалните награди за презентация, екипност, лого, реклама, креативност, приложимост. Интересен е факта, че четирима от общо дванайсетте участници от Гимназията по туризъм са в осми клас. Благодарение на добрата екипна работа и осъзнаване на собствената си отговорност в нея, осмокласниците бяха сред наградените.

Учителят, подготвил и мотивирал учениците да се включат и в тази инициатива по време на Световната седмица на предприемачеството е ръководителят на учебната компания – инж. Славка Проданова.