ГЕРБ зарадва учениците с подаръци за първия учебен ден
ГЕРБ зарадва учениците с подаръци за първия учебен ден / Sofia Photo Agency, архив

Председателят на българската общност в Румъния проф. Лука Велчов присъства на официалното откриване на учебната година в Държавната търговска гимназия „Димитър Хадживасилев” в Свищов. Той пристигна у нас по покана на народния представител и общински лидер на ГЕРБ Георги Марков, който също уважи тържеството на авторитетното училище.

Проф. Велчов, който е патриот с енциклопедични познания за българската история, живее в Букурещ от 1949 г. Той не скри вълнението си да е сред български ученици в този емблематичен ден и пожела на младите българи обич към родината и целеустременост в овладяването на знания. Свищовската структура на ГЕРБ пък зарадва всичките 281 първокласника от дунавската община с книжки.

Разширени ученически енциклопедии „Британика” подари на великотърновските първолаци народният представител и общински лидер на ГЕРБ в старата столица Евгени Стоев. По един комплект получиха всички първи класове в общината. Стоев сподели вълненията от първия учебен ден на учителите и възпитаниците на великотърновската Езикова гимназия. Той бе и официален гост на тържеството в напълно обновеното лясковско училище „Цани Гинчев”.

ГЕРБ в Лясковец осигури интерактивни учебни дъски за три паралелки в града, а други класове получиха учебни помагала и музикален плеър.

Класовете на първолаците в Павликени имат свои дръвчета, посадени днес. Фиданките, които ще растат под грижите на малките ученици са подарък от ГЕРБ.

24 деца в Сухиндол прекрачиха за първи път училищния праг. Всички те получиха стенни карти на България и несесери с химикали и пособия.

Сборници със златните български приказки зарадваха най-малките ученици в Елена, подаръци от ГЕРБ в града имаше и за децата в предучилищна възраст.

106 са първокласниците в Стражица. За всички тях кметът и общински лидер на ГЕРБ инж. Детелина Борисова осигури енциклопедии и специални ученически пътеводители. Федербали, топки и образователни игри получиха малките ученици от Златарица.

Кметът и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов откри учебната година в ОУ „Патриарх Евтимий”, американския колеж „Аркус” и Хуманитарна гимназия. Председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков също уважи с присъствието си колектива и възпитаниците на Хуманитарна гимназия, където започна 133-та поредна учебна година. Ашиков присъства и на тържеството на СОУ „Емилиян Станев” в старата столица.