Георги Тодоров си пожела Левски на осминафинал за купата и го получи
Георги Тодоров си пожела Левски на осминафинал за купата и го получи / Дарик нюз, архив

Фортуна сбъдна желанието на Георги Тодоров и на осминафиналите за Купата на България "Етър- 24" ще приеме столичния "Левски". След победата над "Нефтохимик" старши треньорът на великотърновци си пожела за съперник в следващия кръг отборът, на който е бил футболист и наставник и с който е печелил титли и купи. Днес по време на жребия в зала „Родина" на Националния стадион „Васил Левски" лично финансистът на софийския клуб- Константин Баждеков извади от урната листчето с името на „Етър- 24".  Мачът по програма трябва да се играе на 3 декември /събота/ на стадион "Ивайло".

Съдбата за втори път среща "виолетовите" със "сините" на осминафинал в битка по пътя към трофея. На 10 ноември 2004 година във В. Търново "Левски" победи с 3:0, воденият тогава от Валентин Игнатов тим, който преди това бе елиминирал "Славия". Любопитно е, че тогава Игнатов също както сега Тодоров се бе пожелал многократните шампиони и носители на купата за съперник.

„Най- добрият жребий, който можеше да ни се падне. За всеки отбор е чест да играе с „Левски", добре е и за самочувствието на нашите футболисти. Сигурен съм, че ще стане хубав мач. Град Велико Търново заслужава този празник. Нормално е да познавам отлично „Левски" и да гледам мачовете му", коментира Георги Тодоров.