„ЕВРОФУТБОЛ” ОРГАНИЗИРА КОНКУРС „НАЙ-ИЗРАЗИТЕЛНАТА РИСУНКА ОТ ТАТКО ВЪРХУ КОРЕМА НА МАМА”
„ЕВРОФУТБОЛ” ОРГАНИЗИРА КОНКУРС „НАЙ-ИЗРАЗИТЕЛНАТА РИСУНКА ОТ ТАТКО ВЪРХУ КОРЕМА НА МАМА” / netinfo



Конкурс за бъдещи родители организира „Еврофутбол” на 5 март от 10, 30 часа в Сентрал МОЛВъв В. Търново. Българският букмейкър ще се опита да постави национален рекорд за „Най-изразителната рисунка от татко върху корема на мама”. Хепънингът е третият подобен, който букмейкърската къща реализира като част от благотворителната кампания „Ние чакаме бебе”, която цели да повиши информираността на бъдещите родители.
На конкурса са поканени да присъстват всички двойки бъдещи родители, като целта е таткото да нарисува най-изразителната картина върху корема на своята половинка. В случай че той не може да присъства, майката може да участва със своя приятелка или роднина. Всички жители и гости на Велико Търново, дошли да подкрепят кампанията, ще получат много разнообразни награди, сред които добилия голяма популярност дневник-календар на бъдещите родители. Водещ на изобразителното рисуване ще бъде Крум Савов от Нова телевизия.
Специално жури ще определи трите най-изразителни рисунки от таткото върху корема на мама. Те ще получат специалните награди на PIGGY’S HOUSE. За първо място детският магазин е подготвил продукти на LINDAM: система за хранене „Ден и нощ” и торбички за микровълнова стерилизация. За второ: комплект Bytex – одеало от полар, боди, комплект жилетка и панталон и чорапки. За трето място – пелена, играчка и лигавник Baby Fеhn. PIGGY’S HOUSE осигуриха и три поощрителни награди. Те съдържат подаръчни комплекти - шампоан за вана Bubhen 200 мл.; лигавник, шише с каучуков биберон и лъжичка на HIPP; подхранващо олио 25 мл., хидратиращ крем 6 мл. и крем против подсичане 10 мл. на HIPP; карта за 5% отстъпка при пазаруване в PIGGY’S HOUSE. Журито е в състав: Росица Димитрова - Директор на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване", Община „Велико Търново”, Милен Джановски - преподавател във Великотърновски Университет, Факултет по изобразително изкуство и Димитрий Любенов - собственик на галерия „Любенов”.
Всички бъдещи родители, дошли в Сентрал МОЛ, ще получат и тениска „Печелиш и помагаш”. Ще се раздават безплатно и сп. „9 месеца” и „Стандарт за здравето”.
По време на хепънинга във Велико Търново ще се продават билети от първия целеви тираж на Държавната парично-предметна лотария по същата тема. Всеки, който закупи билет има реален шанс да спечели, но със сигурност ще помогне, тъй като 11% от набраните средства ще бъдат насочени за каузата.
Първите две подобни инициативи от кампанията бяха в София и Бургас. На 30 януари в столицата бе постигнат рекордът за България за "Най-голямо мерене на кореми”, сътворен от 52 бременни жени - 57,44 метра. На 20 февруари 33 бъдещи майки от Бургас поставиха върхово постижение за “Най-масова гимнастика за бременни” в страната.
От 18 февруари стартираха и училищата за бременни в 15 малки населени места в България. Предстои да започнат работа училища още в Лом - 5.03.2008 г., Монтана – 06.03.2008г., Берковица – 07.03.2008 г., Свищов – 12.03.2008 г., Г. Оряховица – 13.03.2008 г. и Павликени – 14.03.2008 г.
Кампанията „Ние чакаме бебе” предоставя на всички бъдещи родители- дневник-календар, безплатни училища в 15 малки населени места и хепънинги в три града в страната. Тя е провокирана от липсата на обобщени и достъпни данни за бременността- какво е полезно да прави майката, за да износи здраво бебе. Кампанията се осъществява в партньорство с Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ).
За повече информация посетете www.eurofootball.bg, проект „Печелиш и помагаш”.