Етър Рейсинг Тим е отборен първенец в рали- шампионата на България
Етър Рейсинг Тим е отборен първенец в рали- шампионата на България / netinfo
Крум Дончев и Стойко Вълчев (Пежо 207 S 2000) записаха пета поредна победа в националното първенство по рали, печелейки четвъртото издание на рали “Твърдица”. Серията на Дончев и Вълчев започна с успеха в рали България, мина през Стари Столици, Сливен и Сърбия, за да завършат Твърдица с преднина от 1:35.1 мин. пред Пламен Стайков/Петър Илиев (ФИАТ Пунто). Трети в генералното подреждане останаха Димитър Илиев/Стойко Вълчев (Мицубиши Лансър Ево 9), но запазиха шампионската си титла от миналата година с актив от 64 точки.
Представителите на “Етър Рейсинг Тим” Тодор Тодоров и Красимир Захариев от с Фолксваген Поло финишираха трети в Твърдица, но са шампиони на страната в “Хобикар”. Съотборниците им Красимир Кандиларов и Стефан Казаков с “Пежо 306, които водеха в класирането в “А- 7”, преди последното рали, катастрофираха във финалния етап “Буковец- 2” и титлата в класа е за варненците Тодор Славов и Добромир Филипов (Рено Клио R3).
Много силно състезание направиха Огнян Герджиков и Николай Китанов (Рено Клио Спорт), които бяха над всички в “N- 3”.
Отборно екипажите на “Етър Рейсинг Тим” са втори в Твърдица, но първи в рали- шампионата на България.
Втори в “N- 3” финишираха Емил Денев и Богомил Ненов от “Автоекспрес” /Г. Оряховица/, които се състезаваха с реното на осигурилия си предсрочно титлата в класа екипаж от Елена Иван Ганчев/Кирил Попов.