Ендер Дормушев стана изпълнителен директор на Етър-24, увеличиха Съвета на директорите
Ендер Дормушев стана изпълнителен директор на Етър-24, увеличиха Съвета на директорите / Дарик нюз, архив

Ендер Дормушев и главният финансист на Община В. Търново - Мариян Маринов са новите членове на Съвета на директорите на Професионален футболен клуб „Етър-1924" АД.

Ръководният орган на Дружеството бе увеличен от трима на петима души, като местата си в него запазват Фейзи Инханлъ, Радослав Владев и Красимир Гърдев. Досегашният представител на турските акционери Ендер Дормушев става изпълнителен директор и на практика получава цялата власт в клуба. Това реши проведеното днес Общо събрание на акционерите - Община В. Търново, бизнесмените Фейзи Инханлъ, Мурат Текинай, Осман Илханлъ, Радослав Владев и Красимир Гърдев.

Представител на Общината в дружеството е бившият зам.-кмет Йордан Грозданов. На Общото събрание бе приет финансовият отчет за 2011 г. Според него бюджетът на "Етър-1924" АД за миналата година е достигнал рекордните 949 000 лева. Съакционерите освободиха от отговорност членовете на съвета на директорите и избраха експерт-счетоводител, който да завери одита за тази година.

"Бюджетът за предстоящото първенство в елита няма ограничения. Преди година, когато дойдох във Велико Търново казах, че ще давам толкова пари колкото трябват. Тогава много хора не ми повярваха, но в крайна сметка това, което искахме всички се случи- отборът влезе в "А" група. Сега казвам, че ще изградим силен отбор, който ще играе важна роля в първенството и ще видите, че ще стане", коментира Фейзи Инханлъ. Той добави, че е много доволен от победата в контролната среща над "Черно море", но тя е само началото. Очаква се в близките дни на "Ивайло" да се появят още класни футболисти.