Домашна оранжерия за канабис разбиха в Караисен
Домашна оранжерия за канабис разбиха в Караисен / снимка: Пресцентър МВР

Оранжерия за отглеждане на канабис в домашни условия откриха полицаи от Павликени в къща в с. Караисен. Вчера при  претърсване в жилище, ползвано от 27-годишната Д. Н. от Павликени, криминално проявена и осъждана за незаконно преминаване на границата, в специално пригодена стая са намерени и иззети 55  саксии с канабис с общо тегло на зелената листна маса 1270 грама.

 

От стаята, оборудвана с най-модерна инсталация за отглеждането на растенията, са иззети още електрическа печка, лампа, водоснабдителна система, изградена от полипропиленови тръби, 2 водни помпи за капково напояване на всяка саксия, ел.прибори за управление на водоподаването, отопление за помещението и три метални стелажа.

 

Жената и живеещият с нея на семейни начала  Д. З. /на 34 г./ от Сливен, криминално проявен и осъждан за кражба и грабеж, са изградили помещението, апаратурата и заедно се занимават с отглеждането на канабиса, е показало разследването. Пред униформените те признали, че оранжерията съществува някъде от средата на декември миналата година. Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.