/ DarikNews.bg, архив
Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов представя българските местни власти във форум на високо равнище на тема „Бъдещето на Европа“. Панов участва в дебатите, които са част от 130-а пленарна сесия на Комитета на регионите на Европейския съюз, провеждаща се в Брюксел.

Даниел Панов посрещна дипломатическия корпус на Румъния (СНИМКИ)

Форумът се провежда днес в белгийската столица, където се събират председателите на националните асоциации на местните и регионални власти от десетки държави в Стария континент. Изказванията на Даниел Панов са планирани в пленарната сесия на Комитета на регионите, както и по време на кръгла маса „Устойчива Европа“.

Даниел Панов ръководи съвместно заседание на Комитета на регионите и НСОРБ

През април Велико Търново домакинства заседание на Съвета на европейските общинни и региони /СЕОР/. Форумът бе на високо равнище, а в Старата столица пристигнаха представители на местните власти от повече от 30 държави.

Откритата от Даниел Панов и Фредерик Валие /генерален секретар на СЕОР/ дискусия бе на тема „Настоящата и бъдещата ни визия за Европа и Европейския съюз”. Основните теми, които чуждестранните гости обсъждаха заедно с българските домакини от НСОРБ и Община Велико Търново, бяха свързани с приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС, интеграцията на Западните Балкани, кохезионната и общата селскостопанска политика след 2020 година.

Голяма търговска компания отбеляза икономическия растеж на Велико Търново

Наскоро Даниел Панов участва и в конференцията „Перспективи за конвергенция и устойчиви региони след 2020 г.“, която се проведе в София и бе част от срещите на високо ниво по време на българското европредседателство. Тогава бе първото публично обсъждане на новата многогодишна финансова рамка на Европейския съюз. С 8,4% повече са предвидените за България средства в следващия програмен период – 2021-2027 г., по линия на кохезионната политика и европейските фондове.