Цветан Цветанов откри обновения градски център на Лясковец
Цветан Цветанов откри обновения градски център на Лясковец / DarikNews.bg
Цветан Цветанов откри обновения градски център на Лясковец
54842
Цветан Цветанов откри обновения градски център на Лясковец
  • Цветан Цветанов откри обновения градски център на Лясковец

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов откри обновения градски център в Лясковец. Той преряза лентата заедно с кмета на Общината д-р Ивелина Гецова. Церемонията бе част от програмата за празника на Лясковец - Петровден.

Мащабният проект за благоустрояване на централната част на Лясковец на стойност близо 5 млн.лв. е реализиран по ОП "Регионално развитие". 85% от средствата са от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите 15% - национално съфинансиране. В рамките на година и половина е подобрен централния площад в града, възстановени са два парка, зелени площи и междублоково пространство.

По проекта са реконструирани и 10 193 кв. м тротоарни настилки, както и 1900 метра улици. Изградени са три нови детски игрови зони в различни части на Лясковец, възстановена е спортна площадка, а за хората с увреждания е създадена достъпна среда. С тази нова визия Лясковец се превръща в желано място за живеене от граждани на други населени места, каза при откриването д-р Ивелина Гецова. Тя сподели, че е истински щастлива да направи този подарък на лясковчани и апелира всички заедно да бъдат добри стопани на придобивката.

Възхитен съм от това, което направи кметът в Лясковец, коментира Цветан Цветанов, след като се разходи в обновения централен градски парк. Когато кметът има потенциал и когато има добро партниране между местна и изпълнителна власт, нещата се случват и се осигуряват средства, които няма как да дойдат от бюджета, каза вицепремиерът.

Чуйте го в звуковия файл.

Сред гостите за празника на Лясковец бяха депутатите от ГЕРБ Мирослав Петков и Евгени Стоев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметовете на Горна Оряховица Добромир Добрев и на Стражица Детелина Борисова, председатели на Общински съвети, представители на различни институции.

На тържествено заседание на Общинския съвет бяха обявени новите почетни граждани и носители на награди по повод празника на града. Вечерта ще завърши с концерт на обновената сцена на градския площад с участието на Ансамбъл "Тисафюред" от побратимения на Лясковец едноименен унгарски град, група "Вакали", вокално трио "Евридика" и рок-групата "Черноризец". В късните часове лясковчани ще се насладят и на празнични илюминации.