топка футбол
топка футбол / ThinkStock/Getty Images
Очаква се в състезанията да се включат отбори на МВР, Община Велико Търново, Сдружението на кметове на населени места в общината, Изикредит, Царевец- Камен карс, Феникс, Палавите свинчета и миналогодишните победители от Ла Фурия
На 21 юли /събота/ за втора поредна година ще се проведе Благотворителен турнир по футбол в с. Габровци, организиран от общинския съветник от Община Велико Търново Жельо Желев и кмета на с. Габровци Христо Медникаров.

С цел да се утвърди като традиция, тази година младите общественици също са избрали благотворителна кауза, а именно събиране на средства за закупуване на консумативи за Детско отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"-Велико Търново. Интересът към тазгодишното събитие е още по-сериозен и основен спонсор е ИзиКредит, които вече имат и сключен договор за спонсорство с организаторите.

Очаква се в състезанията да се включат отбори на МВР, Община Велико Търново, Сдружението на кметове на населени места в общината, Изикредит, Царевец- Камен карс, Феникс, Палавите свинчета и разбира се миналогодишните победители от Ла Фурия.

На място ще бъде поставена урна, в която ще се събират средствата. С тях ще бъдат закупени консумативи и материали, които по-късно ще бъдат предадени на д-р Точков, ръководител на Педиатрията в града. "Децата на България са нашето богатство и сме длъжни да направим нужното да бъдат здрави", споделя Жельо Желев и апелира всеки, който има желание да посети с. Габровци в събота, за да погледа футбол и да помогне на болницата.