Баскетболистите на СУ "Димитър Благоев"- Свищов се върнаха с победи от турнир между училища на Румъния и България
Баскетболистите на СУ "Димитър Благоев"- Свищов се върнаха с победи от турнир между училища на Румъния и България / netinfo
На 17 декември представителните баскетболни отбори на СУ „Димитър Благоев“, Свищов взеха участие в турнир по баскетбол, който се проведе в Александрия, Румъния.

Под ръководството на учителите по физическо възпитание Николай Николов и Милен Божанов, момичетата на възраст 13 г. извоюваха второ място, а 14 годишните момчета станаха първенци на турнира. Заслужено спечелвайки призовото първо място, българските момчета се поздравиха и с купата на приятелството, символ на добрите взаимоотношения между българското и румънското училища.

Турнирът в румънския град се отличи с игра на високо ниво и много оспорвани битки. Гостите от Свищов се радваха на гостоприемство и топло отношение от страна на румънските домакини.

Представителите и на двете страни са уверени, че това е едно добро начало на бъдеща съвместна работа и обмяна на опит, в името на развитието и успеха на децата от двете страни на река Дунав.