/ IStock
Хоспитализираните в здравни заведение в област Търговище болни от коронавирус са 94-ма. Към днешна дата общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта е 728.

Второ училище в Търговище премина на оналайн обучение

Новозаразени през последното денонощие са 70 души, съобщиха след извънредно заседание на Областния кризисен щаб, ръководен от областния управител Митко Стайков.

По данни на ръководствата на трите здравни заведение, в МБАЛ-Търговище са настанени 61 болни, в МБАЛ-Омуртаг - 21, и в МБАЛ-Попово - 12. На домашно лечение са 397 души. Излекувани са 205-ма, починали са 32-ма.

Обичана учителка от Търговище почина от COVID-19, класът ѝ отказа да учи присъствено

Главният секретар на РЗИ-Търговище д-р Марин Йовов е коментирал ситуацията и е подчертал, че новите случаи се движат във възходяща градация, което е притеснително за всички. Той е запознал присъстващите с последните заповеди на министъра на здравеопазването, които регламентират мерките за ограничаване на разпространението на заразата и правомощията, с които всяка контролираща организация разполага.

Представители на трите болници в област Търговище са коментирали, че медицинският персонал работи отговорно, но вече има натрупване на умора.
БТА