35-годишен мъж от Търговище е загиналият в катастрофата на пътя София – Варна
35-годишен мъж от Търговище е загиналият в катастрофата на пътя София – Варна / Дарик нюз, архив

35-годишен мъж от Търговище е загинал при пътния инцидент на пътя София – Варна по- рано днес. Катастрофата стана около 11,10 ч. на стотина метра от разклона за Стражица.

По първоначална информация водачът на лек автомобил „Смарт”– 35-годишен мъж от София, без видима причина е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил челно в лада. На място е загинал 35-годишен мъж от Търговище, пътувал на предната седалка в руското возило.

Водачът– 39-годишен мъж от Добрич, е откаран във великотърновската болница с тежка черепно-мозъчна травма, фрактура на долните крайници, с опасност за живота. Вторият пътник в ладата е 35-годишен мъж от Разград, който е транспортиран е във великотърновската болница. Той е контактен, като тепърва ще се установяват нараняванията му. Водачът на смарта също е откаран във В. Търново, със съмнения за травми на вътрешни органи.

Участъкът на произшествието временно бе затворен за движение на всички превозни средства. Автомобилите се отклоняваха през селата Кесарево и Джулюница. Движението в района вече е възстановено. Причините за тежкия инцидент са в процес на изясняване.