23-ма футболисти почнаха в Етър-24, косовар и французи дойдоха на проби
23-ма футболисти почнаха в Етър-24, косовар и французи дойдоха на проби / Дарик нюз

23-ма футболисти се включиха в първата тренировка от зимната подготовка на "Етър- 24". Заниманието бе водено от новия старши треньор Цанко Цветанов и помощниците му Калоян Чакъров и Марин Стефанов. На стадиона се появи и екснаставникът Георги Тодоров, който разговаря с наследника си на поста.

"Георги Тодоров е човек, който много уважавам, бил ми е треньор в "Левски". Мисля, че постигна много добри резултати с "Етър- 24" през есента. С него говорихме изключително и само за футбол, разказа ми повече за качествата на футболистите, с които разполагаме", коментира Цанко Цветанов.

Той добави, че с Тодоров са се обединили около мнението, че ако собствениците на клуба изпълнят поетите ангажименти целта пред "Етър- 24" е "А група". Новият старши треньор настоява да се плаща редовно, да се осигурят условия за нормални тренировки и да се отпуснат средства за привличане на добри футболисти.

В тренировката се включиха привлечените от "Светкавица" /Търговище/ Венцислав Йорданов и Диян Димов, а другите двама нови- Юсеф Идриси и Уилфред Н'Теде се прибират от Франция днес.

На стадиона на проби акостираха и трима нови чужденци. Това са Юли Прекопуца от Косово и двама французи. Косоварът Прекопуца е роден на 10 юли 1989 г. и играе като дефанзивен халф. Висок е 189 сантиметра и тежи 79 килограма. Обличал е екипите на отбори от първа лига на Косово и на първодивизионния "Теута" /Албания/.

Французинът Буар Брис е 25- годишен, нападател е и идва от френския "Руан", чийто юноша е. Нри Жислен е с камерунски произход, роден е на 1 март 1989 г. Играе като халф и десен бек и има мачове за младежкия национален отбор на Камерун. Възпитаник е на школата на френския "Троа". Цанко Цветанов каза, че тримата не са повикани отне него, но ако някой покаже качества е добре дошъл е в отбора. Той призна, че води разговори с няколко играчи, без да посочи конкретни имена.

Прокуристът Стефан Атанасов също не пожела да коментират конкретно преговарят ли с поставените в трансферния списък на „Лудогорец" нападатели Тодор Колев и Мирослав Антонов. Първият е юноша на "Етър", от който бе закупен от "Левски" през сезон 1997/98 г. Атанасов обаче призна, че е в контакти с четирима състезатели на "Лудогорец" и "Черноморец" /Бургас/, като се търсят нападатели.

Първата контролна среща е на 26 януари с "Видима- Раковски", като допълнително ще се уточнява къде ще се проведе в Севлиево или Велико Търново. От 27 януари до 10 февруари "виолетовите" ще изкарат двуседмичен лагер в Сандански, където са предвидени още четири проверки. На 18 следващия месец на стадион "Ивайло" е мачът с лидера в "А" група "Лудогорец". Първенството в Източната "Б" група ще се поднови със седмица по- късно от това в елита т.е. на 3 март. За това на 22 февруари е насрочена проверка със "Спартак" /Плевен/, а за 25- ти се търси противник от "Б" група, на който "Етър- 24" да гостува. Мачът ще бъде генерална проверка преди първото официално гостуване за първенство на "Добружда" в Добрич.