12 съвместни приемни на депутати от ГЕРБ през 2012 г.
12 съвместни приемни на депутати от ГЕРБ през 2012 г. / ГЕРБ

12 съвместни приемни за граждани са провели през 2012 г. народните представители от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков, съобщиха от пресцентъра на партията. Средно по 20 души са търсили помощ от тях за решаване на различни въпроси от личен, битов и обществен характер. През миналата годината двамата се срещаха с жители на общините Велико Търново, Г. Оряховица, Лясковец, Златарица и Свищов. Извън това, всеки понеделник депутатите провеждаха срещи с граждани, които не се обявяваха официално като приемна.

Нерядко по време на приемни,  заедно с депутатите са били и представители на ГЕРБ в общинските съвети по места, тъй като голяма част от поставяните проблеми са от локален характер.

Сред свършеното от народните представители са редица инфраструктурни обекти, множество ремонтирани църкви в областта, а голямото удовлетворение на двамата е започналата канализация в село Първомайци по проект за 11 млн. лв.

Не състоялата се концесия на летището в Горна Оряховица пък е голямата болка за Евгени Стоев и Мирослав Петков, уточняват от пресцентъра.

Последните две приемни на депутатите се проведоха в последния работен ден на 2012, когато двамата изслушаха десетки жители на общините В. Търново и Г. Оряховица. Общата им приемна започна от старата столица, където освен личните и чисто битови проблеми бяха изложени и такива с обществена значимост. Да се изследва и запази като водоизточник чешма на ул. „Йоновка", да се възстанови барелефът на Янко Стоенчев до Хуманитарната гимназия и да се осигурят средства за ремонт на църквата, строена от Колю Фичето в село Беляковец, поискаха местни жители. Мъж сигнализира, че заради строителни кариери има опасност Хотнишкият водопад да се загуби като природна забележителност. Хората искат в района да се изградят нови екопътеки, а старите да се поддържат. Жалба за нарушаване на противопожарните правила от стопанин на имот на ул. „Опълченска", приеха още народните представители. Заради тесните си и труднодостъпни улици, и старите къщи, районът е рисков за възникване на пожари, алармираха живеещи там.

Съвместните приемните за граждани на Евгени Стоев и Мирослав Петков ще продължат и през тази година.