100 лева глоба за фена, нападнал старши треньора на Етър-24
100 лева глоба за фена, нападнал старши треньора на Етър-24 / DarikNews.bg, архив

100 лева глоба по указа за дребно хулиганство наложи Районният съд във Велико Търново на запалянкото, атакувал снощи старши треньора на "Етър-24" Сердар Даят, съобщиха от полицията. Вчера около три часа след мача със Славия наставникът бил засечен от четирима младежи на ул. Независимост малко след пощата. Той се е разхождал по улицата със своя позната, когато четиримата започнали да го обиждат, а единият го е блъснал. За късмет до по-тежки последици не се е стигнало.

Веднага след случилото се Сердар Даят е отишъл на стадион "Ивайло" и е извикал изпълнителния директор на клуба Ендер Дурмушев. Двамата са се върнали в района на инцидента, където по думите на Дурмушев е имало фенове, които той познава. Треньорът е подал жалба в Районното управление на полицията в старата столица.

Трима са обиждали треньора, а четвъртият младеж го е блъснал по рамото, поясниха от полицията. Извършителят е установен и привлечен като обвиняем, като преписката бе внесена в Районния съд. Става въпрос за студент, фен на Етър, неосъждан. Той се е извинил за деянието и му е наложена глоба от 100 лв. по указа за борба с дребното хулиганство.

По време на мача феновете издигнаха отново транспаранти "Свободен Етър", като се бяха качили на трафопоста до стадиона. От полицията заявиха, че 13 човека са отведени в управлението. Според районния прокурор издигнатите на вчерашния мач плакати не представляват обида и феновете са пуснати, като преди това са предупредени.

От ОД на МВР бе оповестено друго нарушение на обществения ред по време на мача. При отбелязването на гола за етърци 28-годишният Я. М. от дряновското село Пейна счупил една от седалките. На същия е бил съставен акт по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. С решение на Районен съд - В. Търново на Я. М. е наложена глоба в размер на 500 лв., както и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година.