Започва изграждането на още 1200 метра канализация в кв. „Виница“
Започва изграждането на още 1200 метра канализация в кв. „Виница“ / снимки: live.varna.bg

Първа копка за изграждане на битова канализация „Виница север" бе направена днес в присъствието на кмета на Варна Иван Портних. Инвестицията е в размер на 474 000 лв., осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), и предвижда изграждане на седем канализационни клона или общо 1200 м. На събитието присъстваха Христо Иванов, зам.-кмет на Варна, Петя Проданова - районен кмет на „Приморски", жители на Виница.

„Продължаваме решаването на въпроса с осигуряване на канализация в кв. „Виница". Нека припомня, че м. г. ,отново със средства от ПУДООС, завършихме други седем отклонения. Виждате, че стъпка по стъпка, въпросът с канализацията в квартала върви към своето разрешаване", каза кметът Иван Портних.

Той посочи още, че продължава работа и по друг критичен инфраструктурен проблем - бул. „Цар Борис III", който бе напълно амортизиран. „До момента сме подменили изцяло канализацията с всички отклонения към къщите. Приключва изграждането на тротоарите и велоалеята, другата седмица започва полагането на асфалт", каза още Иван Портних.

Започва изграждането на още 1200 метра канализация в кв Виница
netinfo

В събота и неделя заради ремонтните дейности временно ще бъде затворен за движение бул. „Цар Борис III" - в отсечката от ул. „Константин Павлов" до „Св. Параскева", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Започва изграждането на още 1200 метра канализация в кв Виница
netinfo