Започна  международният кинофестивал ”Любовта е лудост “
Започна международният кинофестивал ”Любовта е лудост “ / netinfo
Почитателите на Десетата муза отново могат да се насладят на международния кинофестивал “Любовта е лудост”, чието официално откриване беше на 31 август. По традиция събитието се провежда в залите на Фестивален и конгресен център Варна, с любезното домакинство на директора му Илия Раев. За петнадесети пореден път морският град среща актьори, режисьори и сценаристи от Франция, Полша, САЩ, Русия, Италия, Румъния, Сърбия, Германия и Турция.

Международното жури с председател Мая Вапцарова ще оценява и български филми, сред които награждаваните вече “ Вчера”, “Адио Рио” и “Дами канят” на режисьора Иван Андонов.

За начало на фестивала бе избрана унгарската творба “Само секс и нищо повече”. Голямата награда “Златната Афродита” беше спечелена миналата година от американския филм “Името”. Тази седмица за приза се състезават бразилския “За 30 сребърника”, “Страсти” от Германия и други чужди ленти. До края на фестивала остават 3 дена. Прожекциите са в залите на ФКЦ. Подробности за програмата можете да видите на официалния сайт на кино-форума www.loveisfolly.ida.bg.