Заместникът на Кунева: Варна изостава от Бургас
Заместникът на Кунева: Варна изостава от Бургас / Дарик Варна

Варна изостава като черноморски град в сравнение с Бургас. Това мнение изрази в морската столица депутатът и зам.-председателят на „Движение България на гражданите“ Настимир Ананиев. По негови думи постигнатото от кмета на Бургас би трябвало да е предизвикателство за варненския.

Варна би могла да стане транспортен хъб, тъй като има предимство пред Бургас като локация, и така да се развива икономически, смята Ананиев.

"Има различни проекти, по които може да се работи. Наскоро до мен стигна един, който се нарича "Аспарухов вал". Той дава идеи по какъв начин Варна може да стане транспортен хъб. На мен най-интересно в този проект ми се стори вдигането на Аспаруховия мост, за да могат да влизат по-големи контейнеровози във Варна. Друг вариант е премахването на моста с изграждане на подземен тунел", посочи той.

Друга интересна идея според депутата е речният и морски транспорт да се съчетаят чрез изкуствен тунел, който да свързва Варна и Русе.

Ананиев определи като добра номинацията на Меглена Кунева за образователен министър и посочи, че тя би работила успешно за ускоряване на реформите в системата. Той припомни, че от движението настояват за машинно и електронно гласуване. Активната регистрация също е ключов момент, за да се изчистят избирателните списъци от „мъртви души“, каза още зам.-председателят на „Движение България на гражданите“.