/ Дарик Варна, архив
Във връзка с провеждане на мероприятия по случай Деня на Варна, ще бъде преустановено движението на превозни средства по ул. „Вълноломна” от 6.00 ч. на 15 август до приключване на мероприятието на 16 август, информират от общинската управа.

Преустановено ще бъде и движението от 19.00 ч. на 15 август до приключване на мероприятията в следните участъци:

бул. „Приморски“ – от кръговото на пл. „Славейков“ (Гаров площад) до кръстовището с бул. „Цар Освободител“ (ИУ – Варна);
ул. „Сан Стефано“ – от кръстовището с ул. „Преслав“, до кръстовището с бул. „Приморски“;
ул. Граф Игнатиев“ – от кръстовището с ул. „Княз Дондуков“ до кръстовището с бул. „Приморски“;
ул. „Св. Климент“ – от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“, по посока пл. „Екзарх Йосиф“ (Шишковата градинка).


Във връзка с тържествено издигане на флага на град Варна и провеждане на литийно шествие около Катедрален храм „Св. Успение Богородично”, от 10.00 ч. на 15 август до приключване на мероприятието (около 11.00 ч.) ще бъдат затворени за движение следните участъци:

пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;
бул. „Христо Ботев“ – от кръстовището с ул. „Кракра“ до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”. Не се отнася за автобусите на градския транспорт;
бул. „Мария Луиза“ – от кръстовището с бул. „Вл. Варненчик“ до кръстовището с ул. „Шипка“;
бул. „Вл. Варненчик“ – в частта от кръстовището с бул. „Съборни“ до кръстовището с бул. „Мария Луиза“.


Във връзка с провеждане на кампания "С 30 км/ч в града" в квартал "Таляна", организаторите  от Сдружение „Варна – Европейска младежка столица” и Сдружение „Таляна”  съобщават, че ще бъде преустановено движението на превозни средства на 15 август по ул. „Преслав“, в отсечката от пл. „Независимост“ до  ул. „Одесос“ от 9.00 до приключване на мероприятието (около 19.30 ч.). Движението ще се осъществява двупосочно по ул. „Хан Аспарух“, в отсечката от ул. „Св. Климент“ до ул. „Преслав“.