/ live.varna.bg

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с Рашид Абдула - главният изпълнителен директор и управляващ директор на DP World - Великобритания за Европа и Азия. Присъстваха още Саид Султан Бин Сулайм – трети секретар в Посолството на Обединените арабски емирства в България, представители на Министерството на икономиката и зам.-кметът Пейчо Пейчев. 

По време на разговорите кметът Иван Портних представи проектите и предизвикателствата, пред които е изправена Варна. Той запозна гостите с динамиката на общинския бюджет и потенциала на морската столица в сферата на образованието. Варна и регионът се нареждат на второ място след София по брутен вътрешен продукт на глава от населението. Разчитаме на потенциала, който има градът, амбицирани сме да превърнем Варна в дестинация за четири сезона, заяви Иван Портних. 

live.varna.bg

Рашид Абдула посочи, че е много впечатлен от стратегията на Варна за развитие на образованието, тъй като компанията им има силен интерес в областта на кадрите и тяхната професионална подготовка. 

След срещата в Община Варна делегацията бе на посещение в Пристанище Варна, където бе направена презентация. 

live.varna.bg

DP World  управлява множество свързани бизнеси – от морски и вътрешни терминали, морски услуги, логистика и спомагателни услуги до технологични решения за търговия. Компанията притежава портфолио от 78 опериращи морски и вътрешни терминали, подкрепени от над 50 свързани дейности в 40 страни на 6 континента, със значително присъствие както на бързоразвиващи се, така и на зрели пазари.