/ live.varna.bg, архив
Зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов за текущите и предстоящите ремонти в града
Инж. Иванов за ремонтите във Варна
101788
Инж. Иванов за ремонтите във Варна
  • Инж. Иванов за ремонтите във Варна
Благоустрояването на района около Шишковата градинка ще завърши до края на юли. Забавянето там е заради откритите археологически находки, но вече има разработен инвестиционен проект за презентацията им. Това заяви за Дарик зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов. 

Османска улица се показа при ремонта на Шишковата градинка (СНИМКИ)

Находките в градинката на ул.”Цар Симеон I” трябва да бъдат допълнително проучени и тепърва ще бъде взето решение за подходящото им експониране. Това налага включването им в отделен етап от обновяването на района, което отива към приключване. „Работим по темата, съвсем предпазливо и отговорно, за да може това пространство да бъде запазено, съхранено и добре презентирано”, увери инж. Иванов.  

Ремонтът на ул.”Георги Бенковски”, в участъка между улиците „Д-р Пискюлиев” и „Кракра”, ще приключи до две седмици. Дъждовете дисбалансират работата в района, посочи зам.-кметът. 

Бъдещото голямо кръгово кръстовище, което ще свърже бул.Васил Левски” с улиците „Девня”, „Г. Пеячевич”, „Пробуда” и „Р. Даскалов”, ще бъде изградено в рамките на 2-3 месеца. Очаква се новият транспортен възел да реши проблема с големите задръствания по ул.”Девня”, изтъкна инж. Иванов. Той препоръча на шофьорите да се включват в движението по бул.”Левски”, като избират да минават по ул.”Тодор Влайков” или бул.”Владислав”.

Николай Пашов: До края на месеца бул. "Левски" ще има акт 16

До подаване на документите за издаване на Акт 16 на новата част на бул.”Васил Левски” остава само допълнителното укрепване на ската в „Максуда”. Полагането на обшивката с трошен камък трябва да приключи до дни, след което искането за издаване на разрешение за ползване на булеварда ще бъде подадено в ДНСК.

Махат битума и връщат зеленината в разделителната ивица на бул.„Левски”

Инж. Христо Иванов разкри, че вече е решен проблемът с неработещото осветление по част от новия булевард. На тъмно за около седмица бе участъкът от Автогарата до „Максуда”. 

Връзката на бул.”Сливница” с автомагистрала „Хемус” ще бъде изградена до края на тази година. Отчуждителните процедури са вече приключени и се очаква издаване на разрешително за строеж.  

Започна изграждането на рибарско пристанище в „Аспарухово” (СНИМКИ)

Има готовност за започване на ефективна работа по рибарското пристанище в местността Карантината в кв. "Аспарухово". Изграждането ще започне най-вероятно следващата седмица, обяви още зам.-кметът на Варна по инфраструктурните въпроси.

Целият разговор с Христо Иванов е в прикаченото аудио.