Махат битума и връщат зеленината в разделителната ивица на бул.„Левски”

/ Камара на архитектите в България
Махат битума и връщат зеленината в разделителните ивици на бул.„Левски”
101786
Махат битума и връщат зеленината в разделителните ивици на бул.„Левски”
  • Махат битума и връщат зеленината в разделителните ивици на бул.„Левски”
По старата част на варненския бул.”Васил Левски” ще бъде възстановена растителността. В началото на тази седмица започна премахването на асфалта и битума от разделителната ивица и замяната им с пръст и озеленяване, както беше преди. 

От фирмата изпълнител на ремонта заявиха за Дарик, че премахването на битумния слой става по разпореждане на Община Варна. А действията са в резултат от общественото недоволство от вида на разделителните ивици в участъка на бул.”Васил Левски” от кръстовището с бул. ”Осми Приморски полк” до връзката с ул.”Царевец”.

Махат битума и връщат зеленината в разделителните ивици на бул.Левски
снимка: Морско око

Очаква се действията на багерите и работниците да приключат до края на следващата седмица, уточни за Дарик Стоян Пеев от "Пътища и мостове" ЕООД, ръководител на проекта за обновяване на тази част от булеварда.

снимка: Камара на архитектите в България

Възстановяването на почвата в разделителните ивици ще е за сметка на фирмата изпълнител на проекта, уточни за Дарик зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов. Той обясни, че в разделителните ивици ще има само тревна растителност. Целта е осигуряване на добра видимост за шофьорите при нерегламентирано пресичане на пешеходци, каквото се наблюдава, въпреки металните парапети между двете платна.  

снимка: Камара на архитектите в България

Преди седмица от Камарата на архитектите в България изпратиха  писмо до Община Варна с въпрос кое е длъжностното лице, разпоредило унищожаването на озеленените ивици на бул. "Васил Левски" в града чрез асфалтирането им. Този вторник в КАБ са получили три отговора - от Общинския съвет, от кмета на Варна от фирмата изпълнител. Според браншовата организация, в ответните писма „не се дава доблестен отговор на въпроса дали това е бил самия кмет или зам. кмета по строителството”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК