/ live.varna.bg
Интересни програми с много събития ще отбележат празниците на район "Владислав Варненчик" и на село Тополи.

Район „Владислав Варненчик“ ще чества своя празник на 21 май, Денят на Св. Св. Константин и Елена". Събитията ще започнат в 10.30 часа в местността Ментеше - с водосвет и концерт. В 16.00 часа в читалище „П. Р. Славейков 1928” ще бъде открита детска изложба с творби на лауреатите от конкурса „Децата на Владиславово рисуват”. От 17.30 ч. ще започне празничното шествие по бул. ”Св. Елена” до читалището, в което ще се проведе тържествен концерт и награждаване на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов”.

На следващия ден – 22 май, от 10.30 часа пред читалището ще започне спортен празник с малчугани от детските градини, а в 18.00 отново там -традиционният конкурс за красота „Мис и Мистър Владиславово“.

На 23 май от 9.00 часа на стадион „Владиславово“ ще се проведе футболен турнир. От 18.30 в читалището ще има концерт, посветен на 24 май – Ден на славянската писменост и култура. "Очакваме слънчево време и хубаво настроение за празника", заяви Николай Костадинов, кмет на "Вл. Варненчик".

live.varna.bg

Под надслов „Майски празници на село Тополи“ започват и чествания, посветени на 140-тата годишнината от основаването на селото, 50 години от преселването на жителите от селата Аспарухово, Дебелец и Голямо Далчево и традиционния събор за 24 май. На 21 май от 18,30 часа на на лятната сцена на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ Държавен куклен театър – Варна ще представи постановката за възрастни „Фолклорни фантазии“. Входът за посетителите е безплатен, напомни кметът на селото Демир Георгиев.

Празничен концерт в Тополи ще се проведе на 24 май от 15.30 часа в центъра на селото, с участието на деца от ОУ „Христо Смирненски“, от ДГ №48 „Ран Босилек“ и оркестър „Пендари“. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК