/ Live.varna.bg
Дейностите по косене на зелените площи във Варна продължават активно, отчитат от районните администрации. До момента в "Приморски" са окосени 2032 дка тревни площи, като в някои от участъците са извършени по 7 коситби. 

Продължават обработките срещу комари във Варна

3034 дка са окосените площи в район „Младост“ - в паркове, край булеварди, главни улици и микрорайони. Първа обработка е извършена в микрорайоните „Възраждане“ II, „Възраждане“ III,  „Възраждане“ IV, „Победа“, кв. „Св. Иван Рилски“. Втора - в микрорайоните „Младост“ I, „Младост“ II, „Възраждане“ I и „Трошево“. Четвърта коситба е извършена в парк „Младост“ и в парк „Елин Пелин“.

Повечето булеварди и главни улици са окосени по три пъти, а някои от булевардите - по четири. За пети път са окосени терените около бул. „Вл. Варненчик“. В процес на втора обработка са тревните площи в жк. „Възраждане“ IV м.р. До края на месец юли ще продължи косенето в микрорайоните „Възраждане“ II, „Възраждане“ III, „Победа“, кв. „Св. Иван Рилски“ (втора коситба) и „Младост“ I (трета коситба).

1920 дка тревни площи са окосени в район „Владислав Варненчик“, отчетоха от районното кметство. Завършена е четвърта коситба на зелените площи по основните булеварди и местата с обществено значение: бул. „Трети март", бул. „Константин и Фружин, бул. „Атанас Москов“, районния парк и др. В момента се извършва трета коситба в четирите микрорайона.

На територията на „Одесос" работят две озеленителни фирми, обработили между 4 и 15 пъти всички 270 дка, заявиха от районната администрация.

Окосените площи до момента в “Аспарухово“ са 758 дка. По два пъти коситба е проведена в парка, край пътя за кв. „Галата“, в междублоковите пространства и детските площадки, както и край панорамната площадка.

За трети път е извършена коситба около ул. „Народни будители“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и жк. „Дружба“. По четири пъти е косено в районите около бул. „Първи май”, ул. „Мара Тасева” и около новата паркова зона на същата улица. Предстои косене в местността „Прибой“, отново в междублокови пространства и край детски площадки.