/ снимка: Live.varna.bg
Правят се опити за настройване на обществеността срещу полицията и прокуратурата. Това заяви във Варна вътрешният министър Младен Маринов по повод акцията срещу кабелните оператори.

Действията на тези органи са насочени само срещу апаратурата и техниката, която позволява излъчване на телевизионни програми. Доставката на интернет е решение на самите оператори и гражданите, останали без такава услуга, да търсят отговорност от тях, каза още министърът. Той припомни, че по този случай се работи в партньорство с Европол. Министърът допълни, че е наясно, че българите, когато ползват услуги, нямат навик да мислят дали не става дума за интелектуално пиратство. Несправянето с този вид престъпност обаче води до влошаване имиджа на държавата, посочи Маринов.

Концерт в подкрепа на семейства на загинали в системата на МВР се проведе Варна
снимка: Live.varna.bg

Вътрешният министър присъства във Варна на 10-ия юбилеен концерт „С обич за децата, в памет на бащите герои“, който се организира от Синдикалната федерация на служителите в МВР – Варна.Инициативата е в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг полицаи и пожарникари от Областните структури на МВР. Средствата, събрани по време на концерта, ще отидат за подпомагане на децата и семействата им.

Концерт в подкрепа на семейства на загинали в системата на МВР се проведе Варна
снимка: Live.varna.bg


Гости на събитието бяха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, директорът на ОД МВР - Варна комисар Даниел Пашов и директорът на ОД на МВР - Добрич комисар Никола Панчев.

“Искам да поздравя синдикалната организация на МВР – Варна за тази инициатива. За десета поредна година на този ден ние си спомняме за нашите колеги, които служейки в обществен интерес са загубили живота си. Нашата цел е да помагаме постоянно на техните семейства и деца”, каза пред присъстващите министър Младенов.

Концерт в подкрепа на семейства на загинали в системата на МВР се проведе Варна
снимка: Live.varna.bg

Кметът Иван Портних поздрави организаторите и участниците в събитието, като благодари на всички служители на органите на реда за всеотдайността и високия професионализъм.