/ DarikNews.bg
Транспортната комисия към местния парламент отново ще разгледа искането на шофьори за увеличаване на минималните тарифи за таксиметров превоз. 

Предложението на независимия транспортен синдикат „Авто 94“ е за вдигане на минималния праг от 0,75 на 0.96 лева за дневна и 1.09 лева за нощна, при досегашна 0.85 лева за километър.  

След протест на таксиджии пак ще преразглеждат минималните тарифи

До внасянето на ново искане за увеличение се стигна след протест на таксиметровите водачи в средата на месеца. Преди това настояването им за увеличение на минималната тарифа бе отхвърлено от транспортната комисия.

Таксиджиите настояват също заедно с изграждането на таксиметрови стоянки, да се предвиди кът за отдих и поставяне на химически тоалетни. "
"Професията водач на лек таксиметров шофьор е високо отговорна и рискова и желаем адекватно заплащане на нашия труд. Запазваме си правото на стачни и протестни действия при неудовлетворяване на исканията", изтъкват водачите. 

На отбивката за Траката на пътя Варна – Златни пясъци да бъде изградени кръстовище с кръгово движение настояват жители на селищно образувание Ваялар. Кръстовището е много натоварено, особено през лятото, и там ежедневно стават пътни инциденти. Кръгово кръстовище на път Е87 и ул.”Арх. Манол Йорданов” ще намали значително инцидентите в участъка. Към искането е приложена и подписка на над 300 жители на района.

Заседанието на комисията по транспорт започва в 13.00 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК