/ Live.varna.bg
Ремонтите във варненския квартал „Аспарухово” се движат по график и трябва да приключат до пролетта на следващата година. 

Общината тегли заем за 13 проекта, които ще променят Варна (СНИМКИ)

В южния участък на бул. „Народни будители“ е приключила подмяната на ВиК мрежата, изградени са нова дъждовна канализация и бордюри, а пътната настилка е фрезована. Също така е положен износващ пласт от плътен асфалтобетон, изпълнено е уширение на съществуваща настилка, втори битумен разлив и е положен биндер. Изградено е ново кръгово кръстовище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Народни будители“, съобщават от Община Варна. 

В момента се извършват изкопни дейности за изграждане на двата нови подлеза - на сп. „Калин“ и до Морската гимназия „Св. Николай Чудотворец“. Съоръженията ще бъдат осигурени с асансьори за хора с увреждания и майки с колички.

Зам.-кметът инж. Христо Иванов за ремонтите във Варна - къде и кога

Вече са изградени телата на подлезите, излети са преходни плочи, приключено е поставянето на хидроизолация по стените, готови са за полагане на хидроизолация на горна плоча при подходящи метеорологични условия.

До края на седмицата подлезът на сп. „Калин“ ще бъде готов за полагане на облицовки, а в подлеза до Морската гимназия ще бъдат готови стълбищата и асансьорната шахта. Временната и постоянната организация на движение в квартала е съгласувана с КАТ, допълват още от Община Варна.