/ netinfo
Eдна от специалните изненади на Фестивала „Лятно Кино в Квартала” тази година ще бъде гостуването на Яна Маринова. На 10 август в кв.Чайка, до бл.27 ще бъде прожектиран новият български филм "Привличане".

Една от главните роли в този филм играе талантливата актриса Яна Маринова, която е и продуцент на филма. Всички нейни почитатели ще могат да се снимат и да получат автограф. След прожекцията на филма актрисата ще отговори на всички въпроси на зрителите.

Сюжетът на филма разкъсва любовта на младата учителка по история Лора Ангелова (Яна Маринова) между училището, което баща й е основал и миналото й на състезател по спортни танци. Колегите й я уважават, а учениците – обожават. Всичко изглежда безоблачно до мига, когато директорският пост в гимназията е овакантен и Ангелова се оказва в пряка конкуренция с амбициозната си и коварна колежка Великова (Койна Русева).

Друга новина е включването във Фестивала на Кинематограф. Това е първата в България платформа, която търси и намира най-добрите истории, разказани в късометражно кино и ги споделя по нови начини. Истории, които раздвижват емоциите, провокират размисъл и мотивират духа. В сайта kinematograf.bg могат да се гледат свободно над 750 филма от над 60 държави, а организацията все по-активно съдейства на българските кинотворци да достигат по-голяма публика.
Всяка вечер, от 20.30 ч, преди основния филлм, публиката ще може да се наслади на нови български късометражни заглавия.

Организаторите препоръчват  да заемете места пред екрана по-рано. Проектът се провежда с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" към Община Варна.