/ live.varna.bg

Кметът на град Варна Иван Портних и министърът на младежта и спорта  Красен Кралев наградиха участниците в Аматьорската мини футболна лига Варна (АМФЛ) за сезон 2018/2019 г. На събитието присъстваха и директорът на дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров, общински съветници, представители на ОП „Спорт“, обществени личности и спортни деятели.

Събитието беше посетено от над 300 души. Общо 48 отбора взеха участие в най-силното издание по мини футбол в града, в което се изиграха 560 мача за последните 10 месеца.

48 отбора се включиха в Аматьорската мини футболна лига Варна
live.varna.bg

Големият шампион в осмото поредно издание на АМФЛ Варна е "Порто Bon Tour". Синьо-зелените успяха да защитят своята титла от миналата година и я грабнаха за втори пореден път. На второ място завърши дебютантът в турнира – "Зеленина" , а третото място - отборът на "Ядки Детелина".

В Лига 1 разпределението на първите три места се реши в последните няколко кръга . Шампион на групата е отборът на AFC The Unity , второто място заеха момчетата от АМФК "Лудата банда", а на третата позиция в крайното класиране завърши отбора на "Атлетик" (Провадия).

В следващата група – Лига 2 , златото грабна отборът на ФК "Кавалер" , втори се класира тимът на TNT, а  третата позиция бе за отбора на "Дебелият балет".

В Лига 3, първи в крайното класиране е отборът на "Арарат" – един от постоянните участници в турнира, второто място заеха момчетата от Red Partners, а  третото - отбора на МФК "Импакт". 12 купи, 4 приза за феърплей, 32 индивидуални и огромно количество други награди бяха раздадени при закриването на турнира. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК