/ freeimages.com
Община Варна продължава да отделя средства за изпълнението на здравни програми за превенция и профилактика на социално значими заболявания, съобщават от дирекция „Здравеопазване“. През този месец около 1000 ученици ще бъдат включени в програмата за профилактика на детското зрение, като прегледите ще се извършват в Специализираната болница за очни болести.

Очни лекари от Варна обявиха конкурс за есе и детска рисунка

Още 600 деца ще бъдат обхванати по програмата за превенция на заболяванията на слуха в ДКЦ „Чайка“. За поредна година в Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина се изпълнява програмата „Аз успявам“, която постига добри резултати в борбата с детско-юношеското затлъстяване и свързаните с него заболявания. През профилактичните прегледи са преминали 215 ученици от І до VІІІ клас. 

Българинът масово ходи на очен лекар само при нужда

Много добри резултати се отчитат по програмата „Добър естетичен вид и комфорт, чрез профилактика и лечение на гръбначните изкривявания“. Ранното откриване, правилната диагностика, адекватното лечение, подходящият активен двигателен режим са помогнали за предотвратяването на неблагоприятните последици от тези заболявания на близо 470 деца.