Задържаха заподозрян в отвличането и убийството бивш военен
Задържаха заподозрян в отвличането и убийството бивш военен / netinfo

Миналия петък полицията е задържала 36-годишния варненец Ганислав Начев по подозрение, че е отвлякъл и убил 48-годишния Венцислав Евтимов, чийто труп изплува във водите на река Камчия на 14 май. Срещу задържания е повдигнато обвинение по вменените му престъпления, за които законът предвижда затвор от 3 до 10 години.По искане на прокуратурата Варненският окръжен съд е наложил на обвиняемия постоянна мярка за неотклонение ”задържане под стража”.

Дарик припомня, че трупът на 48-годишния Венцислав Евтимов, обявен за национално издирване от столичната полиция на 18 април, бе открит в напреднал стадий на разлагане във водите на река Камчия. Според направената съдебно-медицинска експертиза бившият военен е бил умъртвен по особено жесток начин - чрез "италианска примка", която кара жертвата да се самозадуши. Трупът му е бил увит с въже с вързани за него метални тежести.

Венцислав Евтимов е регистриран за множество престъпления в цялата страна - за обсебване и предимно за финансови измами. Справка в съдебното му досие показва, че е осъден на една година затвор от Великотърновския районен съд, която е отложена с тримесечна пробация.

За последно мъжът е видян на 15 април във вила в местността "Манастирски рид" край Варна. Сигналът за изчезването му подава три дни по-късно съпругата му в София.

Полицията и прокуратурата във Варна работят по няколко версии за инцидента, като една от тях е, че Евтимов е бил убит заради извършена от него финансова измама.