Задържаха под стража обвинен в автокражба
Задържаха под стража обвинен в автокражба / ThinkstockGetty Images

По искане на Районната прокуратура във Варна Районният съдът в морската столица задържа под стража мъж, отнел противозаконно чужд автомобил, информират от прокуратурата.

25-годишния Митко М. от Казанлък е привлечен като обвиняем за противозаконно отнемане на лек автомобил „Рено 19" от владението на другиго без неговото съгласие с намерение да го ползва.

Противозаконното отнемане на колата било извършено на 24 август т г. в град Бяла. Няколко дни по-късно извършителят Митко М. бил установен.

По време на 24-часовото му задържане по Закона за МВР 25-годишният мъж се почувствал зле и бил приет на лечение в болница във Варна. След като е преценено, че състоянието на Митко М. позволява престой в ареста, с постановление на районен прокурор той е задържан за срок до 72 часа до определяне на мярката му за неотклонение от Варненския районен съд. Отнетият автомобил е намерен и предаден на собственика.

Обвиняемият е осъждан три пъти и е изтърпявал ефективна присъда в затвора. Последната му присъда е от Районния съд в Несебър за управление на автомобил след употреба на алкохол.