Задържаха опасен убиец, избягал от варненския затвор
Задържаха опасен убиец, избягал от варненския затвор / netinfo

Задържан е избягалият затворник Малин Крумов, който излежава доживотна присъда във варненския затвор. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Беглецът е задържан в района на с.Старо Оряхово в посока Бургас. Той е бягал с такси "Шевролет". При проверката на автомобила е установено че пътувалият в таксито пътник е издирваният затворник.

В момента, в който издирвания за убийство мъж бил изваден от колата, той скочил и побягнал в посока към близката бензиностанция и гарата на населеното място. Около 400 метра беглецът бил преследван от полицейските служители. Наложило се  полицаите да стрелят два пъти във въздуха, за да предупредят избягалия затворник да спре, той обаче не се е подчинил. Тогава е прострелян със стоп патрон ниско в крака и е бил задържан.

Предстои конвоирането му  към Варненския затвор. За случая е уведомена прокуратурата.

Малин Бориславов Крумов, който излежава доживотна присъда без право на замяна,  избяга от Варненския затвор днес следобед. Беглецът бе обявен за национално издирване, припомня Дарик.

Преди дни Крумов, който е родом от Пернишко, беше окончателно осъден от Върховния касационен съд на доживотен затвор без право на замяна. Доживотната присъда е за предумишлено убийство на македонеца Орце Коруновски, извършено през септември 2002 година в заведение в центъра на Варна. Убийството, което стана известно като един от първите публични разстрели в България, е било извършено при условията на опасен рецидив, предумишлено и по начин опасен за живота на мнозина.