Второ съдебно заседание за хулиганство срещу бизнесмена Лъчезар Братоев
Второ съдебно заседание за хулиганство срещу бизнесмена Лъчезар Братоев / DarikNews.bg, архив

Второ поред открито съдебно заседание срещу 51-годишния бизнесмен Лъчезар Братоев е насрочено във Варненския районен съд. Той е обвинен в хулиганство. Според внесения обвинителен акт на 2 февруари тази година, на публично място – край заведение и търговски обект в местност „Салтанат“ в Приморски парк, Братоев е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като отправял псувни, обиди, закани и неприлични предложения спрямо униформени служители на Общинска полиция.

Според обвинението деянието е било съпроводено със съпротива на орган на властта и по съдържанието си се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като обвиняемият след задържането и отвеждането му до сградата на районното управление продължил да отправя обиди и заплахи за уволнение към всички присъствали там служители.

В предходното съдебно заседание, продължило над  9 часа, бяха изслушани показанията на общо 11 от явилите се свидетели и заключенията на съдебно-психиатричната експертиза. За заседанието в понеделник съдът допусна да бъдат призовани за разпит нови четирима свидетели - очевидци на инцидента в Приморски парк, както неявилите се досега свидетели. Изискано бе и предоставянето на писмени справки от център за спешни повиквания 112, от центровете за спешна медицинска помощ към МБАЛ „Св. Марина“ и МБАЛ „Св. Анна“, както и от началника на Второ РУП, относно регистрирани сигнали за инцидента и извършвани прегледи на Братоев при задържането му в сградата на полицията.